Araştırmacı Gazeteci Yazar Abdullah Yıldız, RİNTUR TURİZM ile Umre kafilesine eşlik edecek. Rintur Turizmin 18 Ocak 2024'te düzenleyeceği 9 gece 10 gün ve 14 gece 15 gün Umre turları programı umreciler tarafından heyecanla bekleniyor.

Uygun fiyat ve kaliteli Umre turlarının en gözde markası RİNTUR TURİZM ile Umrecilere önderlik edecek Yazar Abdullah Yıldız, haber sayfamız için yazı kaleme aldı.

İşte Yıldız'ın yazısı;

UMRE - ÖMÜR - UMRAN

Haydi Kendimizi Yeniden Onarmaya!   

Sözlükte “ziyaret, Kâbe ziyareti; imar” anlamlarına gelen umre, fıkıhta ihrama girerek Kâbe’yi tavaf edip Safâ ile Merve arasında sa‘y yapmayı ifade eder. Umre "umr" yani ömür'den gelir ve hayat bulmayı ifade eder. Umre ömre ömür katmak, hayata yeni bir hayat ve yeni bir anlam katmak demektir. 

Müslüman insan, umre yaparak üzerindeki elbiseleri çıkarır gibi manevi kirlerinden sıyrılır; ihrama girer ve ömrüne ömür katar.

Umre ziyaretinde bulunanlara mu’temir denir ki kendini tamir eden, hayatını onaran, medenileşen insan demektir. Zira medeniyet, kültür ve geleneği ifade eden "Umran" kelimesi de umre ile aynı kökten gelir; yani umre medeniyettir.

Umre kendini tevhid ekseninde yeniden onarmak ve yenilemektir; adeta yeniden doğmak ve dirilmektir.